Foto van de maand – September 2011

North Cape Peter Maris Natuurfotografie
Noordkaap in de mist

De afgelopen weken was het stil op mijn blog. Stilte voor de storm zullen we het maar noemen. Aangezien september net is begonnen trap ik af met de foto van de maand en meteen ook de reden waarom het stil was. Wij zijn net terug van een 2687km lange zeereis langs de kust van Noorwegen met als einddoel de Noordkaap.
Na 16 dagen reizen komen we eindelijk aan en wat zie je: mist. Niks anders dan een kaap geheel gehuld in mist. Nu moet ik zeggen dat het een mooi sfeertje geeft aan de plek, lekker mysterieus, maar warm was anders.

Nu doe je geen 16 dagen over 2687km per boot, de hurtigruten vaart dit in 6 dagen. Wij zijn in Bergen opgestapt op de MS Lofoten die ons naar de Lofoten bracht, waar wij een week in een huisje hebben gezeten. De Lofoten staan bekend om de natuur, ruige spitse bergen, fjorden, meren, middernachtzon en het noorderlicht. De laatste twee hebben we niks van gemerkt, maar de eerste items kan ik beamen. Het is werkelijk een mooie plek. Daarna zijn we op een andere Hurtigruten boot gestapt, de MS Richard With, richting de Noordkaap. In de volgende blogs dus meer over Noorwegen.

Een gedachte over “Foto van de maand – September 2011

  1. De vogels in je fotoalbum staan er ”sprekend” op. Zo te zien hebben ze heel wat te vertellen gehad (de lepelaars en de ijsvogel hebben hun mondje open).
    Ik vind Noorwegen erg mooi, ik heb het per land bezocht. De keer dat we naar de westkaap gingen was het een spectaculair weertje. Het is opeens echt, als je via een kronkelende mistige weg en niet al te best weer naar het dorpje gaat waar ooit alle mannen om zijn gekomen op zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s