Sneeuw in de duinen

Damhert in sneeuwbui
Damhert (Dama dama) in sneeuwbui

Als het weerbericht aangeeft dat er 10 centimeter sneeuw gaat vallen dan gaat mijn hart sneller kloppen. Bij sneeuw denk ik eigenlijk alleen maar aan bovenstaande foto. Of dacht. Nu heb ik de foto namelijk. Afgelopen winters is deze mij steeds ontsnapt.
Ik kan me nog whats-app berichtjes herinneren van vorig jaar dat fotografen in de rij stonden toen er ook sneeuwval voorspeld was. Drukdoende achter mijn pc keek ik lijdend toe hoe de sneeuw met dikke vlokken uit de hemel kwam. Maar dit jaar had ik mazzel en heb ik de foto waarop ik zat te wachten.

Maar er is meer in de Amsterdamse waterleidingduinen dan damherten. Voorgaande jaren heb ik me veel gericht op de dieren in de duinen, maar ik had mezelf beloofd om dit jaar ook te kijken naar het landschap en foto’s te maken die laten zien hoe mooi de duinen in de winter zijn.

Sneeuw op de bomen in het bos.
Besneeuwd bos.
Sneeuwlandschap in de Amsterdamse waterleidingduinen
Sneeuwlandschap in de Amsterdamse waterleidingduinen.
Panorama foto van het landschap in de Amsterdamse waterleidingduinen. Klik op de foto voor een groter beeld.
Panorama foto van het landschap in de Amsterdamse waterleidingduinen. Klik op de foto voor een groter beeld.

Maar na een paar uur spelen in het bos kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en struin ik de duinen weer af naar oude vrienden. Er is uiteindelijk voor mij toch niks mooiers dan de dikke rode vacht van een vos die door het besneeuwde landschap loopt.

Rode vos (Vulpus vulpus) in sneeuwlandschap
Rode vos (Vulpus vulpus) in sneeuwlandschap

9 gedachten over “Sneeuw in de duinen

  1. Volgens mij was ik één van die personen die je vorig jaar een Whats Appje stuurde, maar dan vooral bedoeld om te laten zien wat je NIET hoefde te missen: die drukte inderdaad…
    Hoe dan ook, ik vond het toen erg sneu voor je dat je niet in de sneeuw kon spelen en ben blij te zien dat je de schade volledig hebt ingehaald: You did it, gaaf!

  2. Hoi Peter,
    Jij was er een dag eerder dan ik, de lichtomstandigheden waren minder, maar dat is aan je foto’s niet te zien. En wat is alles dan nog mooi wit, tot in de bomen aan toe, dat zijn de echte winterse plaatjes. De eerste foto van dat hertje in het sneeuwlandschap is mijn favoriet. En ik wacht alweer op de volgende winterse periode.
    groetjes Ghita

  3. Bedankt voor de reacties, het was inderdaad prachtig. Zaterdag liep ik er ook nog rond Ghita. Hoewel iets minder wit in de bomen was het nog steeds heerlijk, je hebt vast goede platen kunnen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s