Mooiste momenten van 2012

2012_collage

Het is onder bloggers ondertussen traditie geworden om op 1 januari een mooi overzicht van 2012 te doen. Nu kan ik ook weer aardig wat foto’s laten zien van eekhoorns, futen en de damhertenbronst, maar laat ik het beperken tot mijn drie mooiste natuurmomenten. Niet per se de mooiste foto’s, maar wel de meest geweldige belevingen die ik heb meegemaakt.

Op nummer 1 staat zonder twijfel de ijsbeer die wij troffen op 7 meter afstand van onze zodiac in Spitsbergen. Daar zijn echt geen woorden voor. Als je al 24 uur wakker bent, 12 koppen koffie achter je kiezen hebt en je dan in een rubberboot langzaam over het koude arctische water vaart richting een ijsbeer en het gaat ook nog sneeuwen dan ben je als natuurfotograaf echt in de zevende hemel!

Op onze tweede avond op Spitsbergen was het meteen raak, de kaptein had een blauwe vinvis gezien. Hoewel je nooit veel meer ziet als de rugvin was het een geweldige ervaring. Als je dan een aantal dagen later met de boot tussen 20 bultruggen dobbert weet je helemaal niet meer waar je moet kijken. Je camera blijft maar ratelen bij elk staart die boven water komt. Het is echt een super ervaring om zulke dieren te zien in het wild.

Het jaar eindigde mooi met een vroege sneeuwbui en gelukkig was ik die dag in de duinen. Met een slakkengang reed ik naar de kust om daar uiteindelijk de foto te maken waar ik al een tijd op aasde. Een damhert in een sneeuwbui. Een man met een groot vol gewei had natuurlijk de ervaring net iets mooier gemaakt maar zo houden we wat te wensen over voor 2013.

Bedankt voor al jullie reacties en bezoeken aan mijn blog en website in het afgelopen jaar. Ik zal er voor zorgen dat er in 2013 weer een hoop te zien is!

8 gedachten over “Mooiste momenten van 2012

 1. Hey Peet, ik heb je net een handje geschud, maar ook bij deze de beste wensen!

  Jij hebt natuurlijk al elke maand een foto van de maand. Helemaal top dat je dus nu je meest geweldige natuurbelevingen laat zien. Lijkt mij ook een supermooie ervaring om ijsberen, poolvossen en bultruggen te fotograferen. Je damhert in een sneeuwbui maakt het jaar helemaal compleet. Ook al is het geen mannetje.

  Jij ook bedankt! Zoals ik al zei in mijn blog, ik maak een diepe buiging voor jou. Bedankt voor alle natuurmomenten die we samen hebben meegemaakt en we zetten dit voort in 2013!

  Gr, Carl

 2. Hier kan ik alleen maar jaloers op zijn Peet. Wat een indrukwekkende reis moet dat geweest zijn voor jullie beiden. Prachtige herinneringen en natuurlijk de foto’s als bewijs!!

  Gelukkig en gezond 2013!!!

  Gr,

  Remco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s