Foto van de maand – Januari 2013

Twee reeën opzoek naar voedsel onder de sneeuw tijdens een sneeuwbui.
Twee reeën opzoek naar voedsel onder de sneeuw tijdens een sneeuwbui.

De eerste sneeuw van januari 2013 bezorgde Nederland de langste file ooit. Zelf zat ik drie dagen lang in vergaderingen koffie weg te tikken om mijn verdriet te verdrinken. Mijn hoofd zat vol met opties om te gaan fotograferen, maar ik zou moeten wachten tot het weekend.
Gelukkig voorspelde de weerstations verse sneeuw op zondag en toen de eerste vlokken uit de lucht vielen sprongen Caroline en ik in de auto en reden we richting de duinen.

Ik vind het echt geweldig als er sneeuw valt in de duinen. En toen de eerste sneeuw van deze winter in december viel was ik er ook meteen bij. Ik kon nu alleen maar hopen op een herhaling van toen.
De harde wind zou in ons voordeel werken, dacht ik. Maar de damherten en reeën hadden ons snel in de gaten en lieten ons hard werken voor de juiste plaat. De autofocus vond de sneeuw ook helemaal geweldig en probeerde tot mijn ongenoegen op elk vlokje scherp te stellen wat hem erg goed lukte.

Bij sneeuwfoto’s moet de sneeuw goed zichtbaar zijn vind ik, dus we mikte per se op een aantal plekken waarvan we wisten dat de achtergrond ons zou helpen. Met de snijdende wind in je gezicht houd je de lens zo lang mogelijk omlaag om te voorkomen dat je een sneeuwduin in je zonnekap krijgt. Precies op het juiste moment richt je de lens op het dier en klik!

Ik hoef jullie niet te overtuigen dat ik met een zeer tevreden gevoel naar huis ging.

12 gedachten over “Foto van de maand – Januari 2013

 1. Erg leuk om te zien en t komt ook helemaal over: ik voel bijna die sneeuwvlokken weer in m’n gezicht en hoor de stilte die past bij zo’n sneeuwbui.
  Blij dat je je hart alsnog op hebt kunnen halen en behalve een mooie dag samen ook nog dit prachtige resultaat!

 2. Geweldig, een hert is de sneeuw is leuk, een vos in de sneeuw is nog leuker, maar een ree in de sneeuw, dat is de ultieme winterfoto. Jij hebt hem, gaaf!
  en stiekem hoop ik dat het deze winter nog een keer gaat sneeuwen.
  groetjes Ghita

 3. Heel gaaf.

  Ik kan je gezicht nog herinneren op kantoor. Eerst dacht ik: “zo, die heeft al veel koffie op”, maar die blik in je ogen was niet van de cafeïne, maar van de geslaagde dag in het duin natuurlijk. Super om deze foto van de reeën te maken en ook erg mooi om te zien.

  Gr, Carl

 4. Heerlijke plaat Peter! Hopelijk worden we nog verwend met wat sneeuw maar ik vrees het ergste. Op naar de lente dan maar 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s