Foto van de maand – Februari 2013

Wilde zwanen (Cygnus cygnus) in vlucht.
Wilde zwanen (Cygnus cygnus) in vlucht.

De keuze voor een foto van de maand was dit keer niet erg moeilijk, want ik heb niet veel foto’s gemaakt afgelopen maand. Hoewel februari ons nog een prachtige dag met sneeuw schonk, heb ik bijna geen beeld geschoten. Wat ik zocht was er niet en wat ik vond bood mij eigenlijk totaal geen inspiratie.

In januari verloor ik mezelf helemaal in de reeën. En misschien kon daardoor op deze mooie dag in februari eigenlijk niks meer toppen aan dat gevoel. Het klinkt misschien raar om te zeggen dat je 5 uur door de sneeuw kunt ploeteren van oost naar west door de duinen zonder ook maar een geheugen kaartje vol te schieten. Maar toch is het zo.
Alleen de wilde zwanen (Cygnus cygnus) deden mijn hart sneller kloppen. In het verleden hebben ze dit al eerder gedaan. Een groot gedeelte van de winter van 2010 bracht ik door in hun gezelschap.

En eigenlijk is het ook helemaal niet zo erg zo erg om bijna geen foto te maken. Je loopt door een van Nederlands mooiste landschappen compleet met een dikke laag witte sneeuw en een heerlijk warm winters zonnetje.

5 gedachten over “Foto van de maand – Februari 2013

 1. Geen resultaat is ook een resultaat ;). Heerlijke compositie trouwens die zwanen! Mooi origineel beeld!
  Gr. Luuk

 2. Gewoon al wandelend genieten kan ook heerlijk zijn.
  Ik heb vrijdag ook een paar uur door de duinen gelopen en alleen de eerste anderhalf uur echt foto’s gemaakt. (het was vrijdag ook iets te grijs voor mooie foto’s). Jij had een mooie winterdag, prachtig die zwanen met een strakblauwe lucht erachter.

 3. Als je in z,on heerlijk gebied loopt vergeet je soms gewoon te fotograferen ,maar deze is wel heel mooi een strakke blauwe achtergrond en dan alleen de zwanen.

 4. Heel mooi beeld Peet. Kan de KLM met haar knobbelzwanen niet aan tippen 😉

  En wat je zegt is helemaal waar: ook al loop je de hele dag zonder een plaat te schieten, je geniet er wel van.

  Gr, Carl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s