Foto van de maand – April 2013

Groothoekfoto van olifanten (Loxodonta africana)
Groothoek foto van olifanten (Loxodonta africana)

Het was niet moeilijk om te bedenken dat de foto van de maand deze keer uit Kenia moest komen gezien onze reis naar de Maasai Mara van een paar weken geleden. Maar welke foto kies je nu als foto van de maand?

De beste?
De foto die het moeilijkst te maken was?
De meest uniek soort?
Of juist een “saai onderwerp” op een leuke manier?
Of toch de foto waarbij jezelf het meest voelt?

Uiteindelijk koos ik voor de laatste. Van alle foto’s die ik gemaakt heb wou ik deze van de olifanten het liefst hebben. Als je bedenkt dat het onderwerp van onze reis eigenlijk de katten van de Mara waren, is het misschien een klein beetje raar dat ik het liefst olifanten wou fotograferen. De grote wens van Caroline was om leeuwen en andere katachtigen te fotograferen. Voor mij was het Afrika in zijn geheel en vooral olifanten. Amboseli zou dan meer voor de hand liggen gezien de prachtige exemplaren die daar rondlopen, maar qua diversiteit is de Mara weer beter.

Maar als je dan op de eerste twee dagen geen olifant ziet gaat het toch wat kriebelen. Na overleg met de chauffeurs wisten ze een plek waar we genoeg kans op olifanten hadden. En ik moet zeggen dat het gemis van twee dagen geen olifanten geheel is goed gemaakt in de dagen erna. We begonnen met een olifant tegen de opkomende zon en een paar uur later liepen de olifanten om onze jeeps heen. Geweldig om deze dieren van dichtbij te kunnen zien en horen!

8 gedachten over “Foto van de maand – April 2013

    1. Was heel mooi om te zien hoe ze de kleine olifanten afschermen tegen een externe bron. De allerkleinste worden zelfs afgeschermd door hun iets oudere broertjes en zusjes.

  1. Mooie foto met het kleine olifantje tussen twee grote in. Ik ben zelf meer een liefhebber van katten (in alle maten), maar deze olifanten foto is zeker prachtig en een foto van de maand waardig.
    groetjes Ghita

  2. Leuk hoe je hier je overwegingen mbt de keuze van een foto omschrijft: herkenbaar wel 😉
    Volgens mij heb je hier de juiste keuze gemaakt en t is ook volkomen duidelijk waarom: een indrukwekkend beeld, mede door de stoere modellen, maar tegelijkertijd ook best kwetsbaar en intiem….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s